Søk etter ønsket bosted

location icon
Ingen treff
Ingen treff
Project main image

Fugleleiken 40

Solrik utsiktstomt, ski in/out. Halvpart av duo hytte med dbl garasje - 4 soverom 2 stuer 2 bad, vaskerom og stor bod
Pris

kr 3 960 092

Størrelse
111 m2

Eieform

Selveier

Tilgjengelig

1/4

Boligtype

Fritidsbolig

Soverom

4

Om prosjektet

Vi har gleden av å presentere fantastiske hytter i stav og laft, beliggende på et av de øverste platåene i Holtardalen, med en nydelig utsikt over Raulandfjell, og selvsagt meget gode solforhold!
Hytta oppføres i en tradisjonell stil, men med bruk av store vinduer for å fremheve et moderne preget. De leveres nøkkelferdig.
Hytta vil få en praktisk og effektiv planløsning. Med romslig entré på samme nivå som garasjen. Hytta vil få totalt fire soverom, tre i øvre etasje med loftstue og bad.
Kjøkken og stue er av meget god størrelse med utgang til veranda. Standarden på innvendige løsninger og kvaliteter er lagt på et høyt nivå.
Av innvendige kvaliteter kan nevnes spesialtilpasset kjøkken, kraftige benkeplater, fliser i 60x60cm og 1-stavs eikeparkett. Se mer info i salgsoppgaven.

Fremdriftsplan og ferdigstillelse

Selger planlegger til sammen 13 enheter over flere byggetrinn.

Byggetrinn 1 består av en duo-hytte, bestående av 2 enheter. Hytta planlegges ferdigstilt vinter 2022/23. Dato for ferdigstilles avtales ved salg av hver enhet. Dette gjelder som en bindende frist for å ha boligen klar for overtagelse, herunder grunnlag for å kreve dagmulkt.

Selger kan kreve overtagelse inntil fire måneder før den avtalte fristen til å ha boligen klar til overtagelse. Selger skal skriftlig varsle om dette minimum to måneder før det nye overtagelsestidspunktet. Det eksakte overtagelsestidspunktet skal gis med minst 14 kalenderdagers skriftlig varsel. Det beregnes dagmulkt fra det nye overtagelsestidspunktet.

Selger skal innen rimelig tid varsle forbruker dersom det oppstår forhold som vil medføre at han blir forsinket med sin utførelse. Selger har rett til tilleggsfrist dersom vilkårene som nevnt i buofl. § 11 er oppfylt.

Selger tar forbehold om at endelig innflyttingsdato kan endres som følge av manglende arbeidskraft, forsinket levering av nødvendige leveranser til prosjektet og lignende som følge av sykdomsfravær ved f.eks. Covid 19 el. epidemi. Dette vil ikke være dagbotutløsende.

Forbehold fra utbygger

Selger tar ingen forbehold om igangsetting og gjennomføring av avtalen:

Selger har rett til å gjøre mindre endringer i konstruksjon, tekniske installasjoner og materialvalg som ikke reduserer boligens kvalitet, uten at dette gir kjøper rett til endring av avtalt kjøpesum. Er det motsetninger mellom prospekttegninger og beskrivelser, gjelder beskrivelser foran tegninger. Det tas forbehold om justeringer og endringer av fasader og utomhusplanen.

Selger forbeholder seg retten til å foreta nødvendige endringer som følge av offentlige pålegg eller tilpasninger i forhold til tekniske løsninger. Videre forbeholder Selger seg rett til å bestemme endelig utforming av utomhusarealer, materialvalg og fargevalg samt innvendige og utvendige fellesarealer, uten at Kjøper har rett til å kreve endringer av avtalt pris. Dette gir ikke Selger rett til endringer som fraviker de beskrivelser og illustrasjonsmateriell som er vedlagt denne kontrakt på en slik måte at Boligens standard objektivt sett forringes eller som objektivt svekker dens bruksverdi. Selger skal så langt det er praktisk mulig informere Kjøper om slike endringer.

Det gjøres oppmerksom på at frihåndstegninger, perspektiver, utomhusplan, plantegninger og bilder i prospektet er av illustrativ karakter og inneholder derfor detaljer som farger, innredninger, møblering, beplantning og arkitektoniske detaljer m.v. som ikke inngår i leveransen. Stiplede løsninger/ innredninger leveres ikke. Plantegninger og illustrasjoner som viser ulike innredningsløsninger er ment som illustrasjoner for mulige løsninger. Disse løsningene inngår ikke i standardleveransen. Tegningene i prospektet bør ikke benyttes som grunnlag for nøyaktig møbelstilling, da målestokkavvik kan forekomme ved trykking/ kopiering. Entreprenøren har ansvaret for oppfølging av gjeldende krav, lover og forskrifter.

Selger forbeholder seg rett til endring av priser uten varsel på usolgt hytte.

Selger kan ikke garantere at det ikke er skjeggkre eller perlekre i boligen ved overlevering.

Beliggenhet

Velkommen til Holtardalen og disse populære og lekre hytta som blir liggende vestvendt med fantastisk utsikt og suveren solforhold.
Det er nå en ferdig enhet som er klar for salg.

Med planlagt ny skitrase vil du få ski in ski out. Den fantastiske utsikten tar nesten pusten fra deg når du kommer inn i hyttas stue. Gjennom de store panoramavinduene i stua med utsikt mot Raulandsfjell og resten av fjellkjeden.
Eiendommen ligger høyt til fjells ca. 1000 moh., og har perfekte solforhold også midtvinters, når mange eiendommer har få soltimer.
Her kan hele familien nyte late og aktive dager med ulike aktiviteter uten at bilen behøver å benyttes. På verandaen kan du nyte utsikt over fjellheimen. Hytta ligger vestvendt og har meget gode solforhold både på dagtid, og lagt utover kvelden.
Fra hytta kan du spenne på deg langrennsskia og ta turen inn i Silkedalen. De oppkjørte løypene starter bare noen få hundre meter fra hytta. Det er et bredt utvalg av langrennsløyper hvor du har mulighet for å velge den løypa som passer deg aller best av totalt 150 km oppkjørte løyper med variert vanskelighetsgrad. Fra hytta renner du rett ut i alpinbakken når ny skitrasè åpner.
Denne vill komme i fremkant av hyttene. I Holtardalen finner du gode brede løyper, som passer de aller fleste. Det er 4 seters stolheis, et skitrekk og skibånd for de minste, og i Paviljongen arrangeres det afterski med mye god stemning. Vil du og dine ha variasjon med en tur bort til Skisenteret eller Hotellbakken er det gode forbindelser mellom bakkene. Ønskes det en tur til Vierli er det enkelt å ta skibussen frem og tilbake.


TURMULIGHETER I RAULAND

SOMMER OG HØST
Det er minst like fantastisk på Rauland sommer og høst som det er vinter og vår. Det er variert tur- og sykkelterreng med muligheter for å bade, fiske, ro eller padle. Med et hav av turmuligheter rett på utsiden av døren er det bare å begynne å velge. Vil du legge opp turen din selv ved hjelp av kart og kompass, eller vil du følge oppmerkede stier er utvalget stort og det er lagt til rette for at tur er moro for både voksne og barn! Nevnes kan turen opp til Falkeriset og Vidsyn, som er to turer som ikke krever for mye og som kan anbefales. Tar du turen til Vidsyn kan du gå videre inn til Oksatjønn. Legg da merke til at skulpturen ser etter deg ettersom du går. En liten spasertur fra hytta finner du Falkeriset, her vil du oppleve at Sherpaer fra Nepal har hellelagt den flotte vandreturen opp til Falkeriset. Ønsker du å fiske, ro eller bade er det mange vann å velge i. Husk bare å kjøpe fiskekort før du agner kroken. Skulle du ha planer om å gjøre noe annet enn tur en dag, da er det blant annet mulighet for frisbee golf i Krossen, eller en tur i badeanlegget. I hele Vinje er det flotte forhold for både jakt og fiske. Savner du skia kan du nyte godt av noen økter på rulleskiarenaen i sentrum av Rauland.

VINTERSTID
Vinterstid har du også et bredt utvalg med aktiviteter. Langrenn og alpint. Rauland har flere ganger blitt rangert som en av Norges beste langrenns destinasjoner. Du kan ta deg en skitur til en uberørt topp, eller velge en tur i ferdig oppkjørte løyper. Med 150 km oppkjørte langrennsløyper er du garantert å finne deg din favoritt tur. Det er to lysløyper i Rauland og en skiskytter arena i sentrum. På Rauland har du ogå et meget godt og velpreparert langrennsnett på totalt 150 km løyper. 60 km preparert med skøytetrasé og ett klassisk spor 90 km preparert med to doble klassiske spor. 70 km høyfjellsløyper, 80 kilometer skogsløyper, 6 km (tur/retur) flombelyst langrennsarena med kunstsnø her har du lys til kl. 22.00 og 8 km lysløype i sentrum.

Ønsker du nærkontakt med naturen kan du velge deg, pudder, frikjøring og toppturer. På Raulandsfjell kan du på fine dager ta deg oppover på fjellet her har du muligheter til å stå offpist i områder hvor folk ikke har vært før deg. På Vierli finner du Vinter-land, hvor de minste ungene kan boltrer seg hele dagen med barnebakke, kjelketog, mini-ATVer og lekeområder, så her ligger alt til rette for at du har alt du trenger for en flott dag ute. Snøscooter: Populært har det også blitt å ta en tur innover viddene i flotte scooterløyper. Du trenger ikke bo på Rauland for å kjøre snøscooter. Det selges dagsløyver og det er mulighet til å leie scooter i sentrum. Det er eget løypenett for rekreasjonskjøring med snøscootere.

SKIBUSS
På Rauland kan du klare deg helt uten bil. Skibussen går mellom skistedene og Rauland sentrum, Krossen. Avgangstidene finner du på https://visitrauland.com

INNKJØP I KROSSEN, RAULAND SENTRUM
I Krossen er det yrende liv på kafeer og i butikkene. Her finner du et bredt utvalg av innkjøpsmuligheter. Alt fra mat og blomster, til sportsforretning og jernvarehandel. Du mangler ikke noe i Rauland!

KOMBINER KULTUR OG FRILUFTSLIV
Rauland er fjellbygda du kan kombinere med naturens stillhet og spennende kulturelle arrangementer gjennom hele året. I høytider er det mange spennende arrangement for både store og små.

KOMBINER KULTUR OG FRILUFTSLIV
Rauland er fjellbygda du kan kombinere med naturens stillhet og spennende kulturelle arrangementer gjennom hele året. I høytider er det mange spenn

Tomt

Fellesareal/utomhus/infrastruktur

Utomhusarealene ferdigstilles samtidig med ferdigstillelse av de enkelte bygg eller 0så snart årstiden tillater det. Tomtene opparbeides med stedlig masse og såes med gressfrø. Gårdsplass leveres gruset.

Selger forbeholder seg retten til å avgjøre hvordan organisering av uteareal utenfor hyttene vil bli. Konf megler.

På eiendommene vil det bli etablert diverse ledningsnett for vann, avløp, overvann, elektrisitet, data/tv/telefon og ev. andre ledninger. Disse ledningene som går over eiendommene, vil også være i sameie med andre tilliggende eiendommer. Kjøper er kjent med og aksepterer ovennevnte og at tilliggende eiendommer kan få tinglyst nødvendige rettigheter til å legge, vedlikeholde og skifte ut ledninger ved behov. Kjøper plikter å medvirke til dette dersom slike avtaler skal inngås og tinglyses etter at overskjøting har funnet sted.

Tilvalg og endringer

Prosjektet og dets priser er basert på at utbyggingen gjennomføres rasjonelt og med delvis serieproduksjon i form av systematisering av tekniske løsninger og valg av materialer. Dette gir begrensninger for hvilke tillegg og endringer som kjøper kan forvente å få gjennomført og innenfor hvilke tidsrom disse arbeidene kan bestilles.

Kjøper har ikke rett til å kreve endringer og tilleggsarbeider som ikke står i sammenheng med ytelser som er avtalt, og som i omfang eller karakter skiller seg vesentlig fra den avtale ytelsen og/eller er til hinder for rasjonell gjennomføring av byggearbeidene. Selger er heller ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil føre til ulempe for selger som ikke står i forhold til kjøpers interesse i å kreve endringer eller tilleggsarbeider. Selger har rett til å ta seg betalt for utarbeidelse av pristilbud, tegninger m.v. jf. Bustadoppføringslova § 44.

Selger er uansett ikke forpliktet til å utføre endringer eller tilleggsarbeider som vil endre vederlaget med mer enn 15 % jf. Bustadoppføringslova § 9.

Etter igangsetting vil det gis frister for tilvalg og endringer. Inngås kjøpsavtale etter igangsetting er kjøper kjent med at frister for tilvalg og endringer kan være utgått. Kjøper er oppfordret til å ta forbehold i kjøpetilbudet dersom prosjektet er igangsatt, og kjøper har krav til tilvalg/endring som kjøper forutsetter skal være mulig å få levert av utbygger/selger

Parkering og garasje

Garasje/Parkering

Hver fritidsbolig får dobbelgarasje, ellers parkering på egen tomt.

Ladning for el-bil parkering/ladestasjon inngår ikke i leveransen fra selger, men kan bestilles som tilvalg. Kostnader for bruk er ikke fastsatt på salgstidspunkt.
På tegning er det tegnet inn dør mellom gang og garasje. Denne blir ikke montert, og veggen vil være lukket.

Boder

Romslig bodplass i garasje.

Økonomi

Prisinformasjon

Prisantydning per enhet, kr 4.190.000,-

Totalkostnad inkl. omkostninger, hvis hytta selges til prisantydning er kr 4.200.092,-

Info Eiendomsskatt

Det er ikke eiendomsskatt per 2023, men selger tar forbehold om at kommunen kan innføre dette før overtagelsesdato.

Info formuesverdi

Eiendommens formuesverdi fastsettes etter ferdigstillelse i forbindelse med første likningsoppgjør. Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris som årlig bestemmes av Statistisk Sentralbyrå. Formuesverdien for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert per 1. januar) og sekundærboliger (alle andre boliger man måtte eie) fastsettes etter forskjellige brøker. Se nærmere info på www.skatteetaten.no.

Utleie

Adgang til utleie

Fritidsboligen kan leies ut, og det er ingen utleieplikt.

Finansiering

Tilbud på lånefinansiering

Meglers vederlag er avtalt til 1,875% av salgssum per enhet. I tillegg betaler oppdragsgiver kr 6250,- i oppgjørstjenester, kr 3750 og kr 6250,- for rådgivning, fag og analyse per enhet.

Selger dekker følgende utlegg til megler: Innhenting av opplysninger fra kommune/offentlige instanser, ev. forretningsfører mv.: ca. kr. 1800,-. Selgers tinglysingskostnader: Kr. 585,-. Grunnboksutskrift kr 172,- per utskrift og firmaattest kr 77,- per utskrift.

Kjøps- og salgsbetingelser

Salgsbetingelser og kjøpstilbud

Kjøp i prosjektet baseres på nærværende dokument, herunder følgende:
1) Leveringsbeskrivelse
2) Fasade-, snitt- og plantegninger datert 3.2.21
3) Grunnkart datert 10.3.21
4) Utkast sameievedtekter
5) Reguleringsplan m/bestemmelser, vedtatt 22.5.14.
6) Grunnboksutskrift og kopi av tinglyste heftelser, fås ved henvendelse til megler
7) Informasjonsskriv vedrørende skjeggkre, fås ved henvendelse til megler

Ved avvik mellom informasjon gjelder dokumentene i den rekkefølge som er nevnt over. Lovpålagte opplysninger om eiendommen er ufullstendig uten alle ovennevnte dokumenter/vedlegg.

Forbrukerinformasjon ved inngivelse av kjøpetilbud:

Alle kjøpetilbud og relatert kommunikasjon med megler skal foregå skriftlig. Megler har ikke anledning til å formidle opplysninger om kjøpetilbud som ikke er gitt skriftlig. Megler vil likevel gi deg opplysninger og råd underveis i prosessen. Dette behøver ikke gjøres skriftlig.

Gi kun skriftlige kjøpetibud, og sett en tilstrekkelig lang akseptfrist. Uansett bør ikke kjøpetilbudet ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra det inngis.

Kjøpetilbudet skal inngis på DNB Eiendom sitt kjøpetilbudskjema påført din signatur. Samtidig må du legitimere deg. Det kan gjøres ved at du laster opp kopi av legitimasjon eller bruker bankID når du legger inn elektronisk kjøpetilbud på dnbeiendom.no, eller du kan vise legitimasjon direkte/personlig til megler som sørger for kopi. Annen oversendelse, eks. sms eller epost, er forbundet med en viss risiko for at opplysningene kommer på avveie. Dersom dere er to eller flere som skal kjøpe sammen, må samtlige budgivere undertegne kjøpetilbudet og legitimere seg.

Du kan velge mellom følgende når du skal sende kjøpetilbud; levere direkte/personlig til megler eller benytte budknappen til DNB Eiendom som du finner i annonsen på finn.no eller på prosjektets side på dnbeiendom.no. Annen oversendelse, eks. sms eller epost, er forbundet med en viss risiko for at opplysningene kommer på avveie.

Kjøpetilbud som inngis utenom ordinær arbeidstid kan ikke forventes behandlet før neste ordinære arbeidsdag. Du har selv risikoen for at ditt kjøpetilbud kommer frem til megler. Megler vil straks kjøpetilbudet er mottatt bekrefte dette skriftlig til deg. Får du ikke slik bekreftelse, bør du ringe megler for å sjekke om kjøpetilbudet er mottatt.

Kjøpetilbudet skal fylles ut så nøyaktig som mulig med hensyn på finansiering, finansinstitusjonens kontaktperson samt andel egenkapital. Normalt vil ikke kjøpetilbud med forbehold bli akseptert av selger før forbeholdet er avklart.

Selger vil gi sin aksept av kjøpetilbud skriftlig til megler, som så videreformidler aksepten til den som får aksept. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere et hvert kjøpetilbud.

Ifølge forskrift om eiendomsmegling § 6-4 vil kopi av budjournalen bli oversendt kjøper og selger etter aksept. Dersom det er viktig for budgiver å bevare sin anonymitet, bør kjøpetilbudet fremmes gjennom fullmektig.

Andre som har levert inn kjøpetilbud på samme bolig kan få utlevert anonymisert budjournal.

Betalingsbetingelser

10 % av kjøpesum forfaller ved utstedt garanti jf. bustadoppføringslova § 12.
20 % dersom kjøper er å regne som profesjonell.
Beløpet må være fri kapital, dvs. at det ikke kan være knyttet vilkår til innbetalingen som medfører at selger ikke kan disponere over beløpet. Renter på klientkonto tilfaller kjøper frem til § 47 garanti er stilt, eller skjøtet er tinglyst, forutsatt at de overstiger en 1/2 R.
Restkjøpesummen + omkostninger betales ved overtagelse.
Oppgjør og eventuelt deloppgjør vil kun skje mot tinglyst skjøte eller mot garanti for tilsvarende beløp jf. bustadoppføringslova § 47.

Avbestilling

Kjøp etter bustadoppføringslova innebærer en avbestillingsrett for kjøper. Dersom denne retten benyttes vil kjøper bli holdt ansvarlig for selgers merkostnader og tap som følge av en eventuell avbestilling. For avbestillinger som skjer før vedtak om igangsetting er det avtalt et avbestillingsgebyr på 5 % av kjøpesummen.
Kontakt megler for nærmere informasjon dersom avbestilling vurderes. Bestilte endrings- og tilleggsarbeider betales i slike tilfeller i sin helhet.

Finasieringskontroll

Meglers vederlag er avtalt til 1,875% av salgssum per enhet. I tillegg betaler oppdragsgiver kr 6250,- i oppgjørstjenester, kr 3750 og kr 6250,- for rådgivning, fag og analyse per enhet.

Selger dekker følgende utlegg til megler: Innhenting av opplysninger fra kommune/offentlige instanser, ev. forretningsfører mv.: ca. kr. 1800,-. Selgers tinglysingskostnader: Kr. 585,-. Grunnboksutskrift kr 172,- per utskrift og firmaattest kr 77,- per utskrift.

Eiendommen

Reguleringsplan og rammetillatelse

Eiendommen ligger i et område som er omfattet av detaljregulering for Holtardalen III, planid 20120005, vedtatt 2.5.2014. Området er under utbygging hvorav ubebygde tomter kan bli bebygd i fremtiden. I tillegg til fritidsbebyggelse er området i Holtardalen III regulert til sikringssoner, faresoner, infrastruktursoner, soner med oppgjeve særlige omsyn, blandleggingssoner, busetnad og anlegg, samferdsleanleg og teknisk infrastruktur, grøntstruktur, bruk og vern av sjø og vasssdrag. Reguleringsplan er vedlagt i salgsoppgaven.

Rammetillatelse er gitt.

Vei, vann og avløp

Eiendommen ligger i et område som er omfattet av detaljregulering for Holtardalen III, planid 20120005, vedtatt 2.5.2014. Området er under utbygging hvorav ubebygde tomter kan bli bebygd i fremtiden. I tillegg til fritidsbebyggelse er området i Holtardalen III regulert til sikringssoner, faresoner, infrastruktursoner, soner med oppgjeve særlige omsyn, blandleggingssoner, busetnad og anlegg, samferdsleanleg og teknisk infrastruktur, grøntstruktur, bruk og vern av sjø og vasssdrag. Reguleringsplan er vedlagt i salgsoppgaven.

Rammetillatelse er gitt.

Ferdigattest/Brukstillatelse

Ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse skal foreligge skriftlig før overtagelse kan finne sted. I motsatt fall anbefaler megler at overtagelse utsettes og at kjøper ikke overtar.

Vilkår og bestemmelser

Tilbehørsliste som er utarbeidet av meglerbransjen i fellesskap er inntatt i salgsoppgaven, og gjelder dersom ikke annet er særskilt avtalt.

Generelle bestemmelser
Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges "som den er". Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud.

Budgiver skal i budskjema avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/ person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Budgivere får informasjon dersom andre bud er inngitt av en som ikke er forbruker.

Forbrukerkjøp - definisjon
Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte.

Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel), bortsett fra hvis eiendommen er solgt som ny.

Ikke-forbruker (næringsdrivende) – definisjon
Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp.

Ikke-forbruker – avtalevilkår
Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning.

Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

GARANTI
Eiendommen ble ferdigstilt xx.xx.xxxx, og selges som ledd i næringsvirksomhet. Hvis eiendommen selges innen 6 mnd. etter ferdigstillelse*, og kjøper er å anse som forbruker, vil selger stille oppfyllelsesgaranti overfor kjøper iht. § 12 i bustadoppføringsloven. Garantien skal være på min 5% av kjøpesummen, og vare frem til 5 år etter at boligen var ferdigstilt*. Garantien skal stilles straks avtale er inngått, dvs. ved budaksept, og det kan ikke kreves at kjøper innbetaler hele eller deler av kjøpesummen før garantien foreligger.

*Boligen anses som ferdigstilt når den faktisk er ferdig (=alt arbeid er fullført), uansett om det foreligger ferdigattest eller ikke. Aksepteres bud etter 6 mnd. etter ferdigstillelse vil det ikke stilles garanti.

Lovanvendelse

Arealer per enhet: 161 kvm BRA(inkl garasje), 113 kvm P-ROM.

Under etasje Bta. 63 m2. Bra. 57 m2. P-rom 9 m2. S-rom 48 m2.
1.etasje BTa. 65 m2. Bra. 58 m2. P-rom 58 m2.
2.etasje. Bta. 50 m2. Bra. 46 m2. P-rom 46 m2.

Arealet er angitt hhv. som bruksareal (BRA) som er arealet innenfor boligens yttervegger inklusive eventuelle boder, samt P-ROM som er BRA fratrukket innvendig bod/sekundærrom/garasje. På tegningene kan det også være angitt et romareal som er nettoarealet innenfor omsluttende vegger. Det tas forbehold om mindre avvik for de oppgitte arealer, da beregningene er foretatt på tegninger.

Arealberegninger

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål og tilsiktede art.

Dersom slike kundetiltak ikke kan gjennomføres, kan megler ikke etablere kundeforholdet eller utføre transaksjonen.

Kjøper oppfordres til å innbetale kjøpesummen som ikke kommer fra låneinstitusjon, i en samlet innbetaling fra egen konto i norsk bank.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Fasiliteter

Fiske
Strøm
Turterreng
Alpinanlegg
Off. vann og avløp
Bilvei
Utsikt
Garasje
Rolig
Barnevennlig
Balkong
Peis/ildsted

Enheter

Sortering

Vis solgte

Enhetcaret icon
Enhetstypecaret icon
Soveromcaret icon
Etasjecaret icon
Størrelsecaret icon
Totalpris (i kr)caret icon

Beliggenhet

Fugleleiken 40 , 3864, RAULAND
Alle
Skoler og barnehager
Handel
Transport
Helse
Aktiviteter

Kontakt

Eiendomsmegler

DNB Eiendom

DNB Eiendom
Jeanette Arnesen-Eriksrød
Jeanette Arnesen-Eriksrød
Eiendomsmegler
Kontakt
Kopiert til utklippstavle

Ved å registrere deg og melde din interesse vil du bli kontaktet med informasjon om prosjektet. Du aksepterer samtidig Eiendom.no sin personvernserklæring og samtykkeerklæring.

Takk for interessen

Du vil bli kontaktet med mer informasjon om prosjektet i løpet av kort tid.

authentication modal picture
Logg inn eller registrer deg

eller

Jeg aksepterer Eiendom.no sin personvernserklæring og samtykkeerklæring.

Glemt passordet ditt?

Fyll inn e-postadressen knyttet til din konto, så vil du innen kort tid motta instruksjoner om å tilbakestille ditt passord.

Ugyldig email.
Husker du passordet ditt? Logg inn

Logg inn

Har du glemt passordet ditt?

Din profil er nå opprettet

Du vil i løpet av kort tid motta en e-post med link for å opprette et passord.

Sjekk e-posten

Instruksjoner for tilbakestilling av passord er sendt til din e-postadresse.

Bli kunde
Ta kontakt for en uforpliktende prat

Fullt navn

E-post

Telefonnummer (valgfritt)

Bedrift (valgfritt)

Melding (valgfri)

Takk for interessen

Vi tar kontakt i løpet av kort tid.

Ditt passord har blitt endret!